Dzisiaj jest: 18 Listopad 2017. Imieniny obchodzą: Aniela, Klaudyna, Roman.

Reklama

Zapraszamy na facebooka

Ważne informacje


Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115

Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115

Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115
14-08-2015
W Polsce i w krajach zachodnich rak piersi u kobiet jest najczęściej występującym nowotworem złośliwym. Wczesne wykrycie...
14-08-2015
W Polsce i w krajach zachodnich rak piersi u kobiet jest najczęściej występującym nowotworem złośliwym. Wczesne wykrycie...
14-08-2015
    Szpiczak, znany także pod nazwą szpiczak mnogi, jest rozsianym nowotworem powstałym z komórek...

Reklama

18 i 19.05. "Życie bez chorób" - warsztaty makrobiotyczne

Wszystkich zainteresowanych zdrowiem, życiem bez chorób, ekologicznym stylem życia zapraszamy na profesjonalne warsztaty makrobiotyczne.

 

Warsztaty makrobiotyczne „ŻYCIE BEZ CHORÓB" - I poziom
(teoria makrobiotyki i starożytnej filozofii Wschodu oraz nauka praktycznej znajomości kuchni makrobiotycznej)

 

Czas trwania – 2 dni ( sobota i niedziela – razem 16 godz. zajęć)

 

Zajęcia obejmują spacjalną makrobiotyczną kuchnię - posiłki są wliczone w cenę szkolenia.

 

Godziny zajęć w poszczególne dni: w sobotę i niedzielę po 8 godz. (od 9.00 do 17.00)

 

W części warsztatów dotyczącej praktycznej znajomości kuchni makrobiotycznej zademonstrowanych zostanie (przyrządzanie, omawianie i degustacja) kilkanaście naturalnych i energetycznie zrównoważonych dań śniadaniowych, obiadowych i kolacyjnych.

 

makrobiotykaW programie m. in.:

1. Nauka gotowania ziaren zbóż i kasz – podstawy żywienia makrobiotycznego, a także wszystko o naturalnie wytwarzanych: pieczywie, płatkach i makaronach
2. Sposoby i metody przyrządzania warzyw - w tym strączkowych i kiszonych, w kuchni makrobiotycznej.
3. Przyrządzanie potraw z roślin dziko rosnących, ze szczególnym uwzględnieniem wodorostów (glonów) i grzybów.
4. Nauka przyrządzania bulionów, zup, pasztetów, kotletów makrobiotycznych.
5. Desery makrobiotyczne i inne naturalne słodkości.
6. Rola nasion i orzechów w kuchni makrobiotycznej.
W części teoretycznej warsztatów zostaną omówione, m.in., następujące tematy:
1. Główne zasady makrobiotyki: czym makrobiotyka jest, a czym nie jest. Makrobiotyka jako filozofia, styl i sposób życia.
2. Zdrowie i choroba w ujęciu makrobiotyki. Co zyskasz stosując makrobiotykę
3. Podstawy fizjologii w ujęciu Teorii Pięciu Przemian. Kuchnia Pięciu Przemian. Wadliwe odżywianie przyczyną chorób cywilizacyjnych takich, jak nowotwory, choroby serca, cukrzyca, otyłość, osteoporoza, chroniczne zmęczenie itd.
4. Mleko – mit cywilizacji
5. Główne elementy diety makrobiotycznej.

 

Jadłospis warsztatów
Sobota:
Śniadanie: (9.00 – 9.30). Bulion żurkowy z glonami. Płatki zbożowe z posypką nasienno-orzechową i powidłami bez cukru. Herbata kukicha.
Obiad: (12.30 – 13.30). Zupa grochowa. Ryż brązowy, orkisz, gomasio, kotlety ze zbóż i grzybów, sos z miso, warzywa przyrządzane metodą kinpira, surówka z kapusty kiszonej (kimchi) z sosem winegret.
Podwieczorek: (16.00 – 16.15). Piernik dyniowy z imbirem i granola, kawa zbożowa.

Niedziela:
Śniadanie: (9.00 – 9.30). Bulion miso z glonami. Krem z k. jaglanej z posypką orzechowo-nasienną i słodami zbożowymi. Herbata kukicha.
Obiad: (12.30 – 13.30). Rosół shoyu z glonami i makaronem. Owies, orkisz, gomasio, pasztet z ziaren zbóż i soczewicy, sałatka z buraczków i czarnej rzepy, warzywa smażone nituke (kapusta i marchew)
Podwieczorek: (16.00 – 16.15). Piernik dyniowy z imbirem i granola, kawa zbożowa
(jadłospis każdorazowo będzie dostosowany do pory roku, w której odbywają się warsztaty)

 

Uczestnicy warsztatów zostaną wyposażeni w komplet materiałów niezbędnych do samodzielnego studiowania i utrwalania wiedzy nabytej na zajęciach w Szkole Żywienia Naturalnego.

 

Warsztaty poprowadzi Kazimierz Kłodawski, który z wykształcenia jest politologiem, socjologiem oraz specjalistą z zakresu żywienia człowieka i szeroko pojętej promocji zdrowia (studia podyplomowe). Z zamiłowania i wewnętrznej, głębszej potrzeby ekologiem, myślicielem, przyrodnikiem, poszukiwaczem i badaczem.
Od 17 lat jest makrobiotykiem i wegetarianinem, od 15 lat weganinem i miłośnikiem świata przyrody i naturalnego w nim porządku.
W życiu szuka uniwersalnych i głębszych prawd i nowych bardziej sensownych i logicznych – niż to oferuje współczesna stechnicyzowana i odhumanizowana cywilizacja – odpowiedzi na nurtujące go pytania.
Jest autorem książki „Rok z makrobiotyką" oraz licznych artykułów na temat filozofii oraz naturalnego stylu życia i odżywiania, publikacje m.in. w „Wegetariański Świat". Od kilkunastu lat prowadzi „Szkołę Żywienia Naturalnego" promującą ideę zdrowego, naturalnego i twórczego życia.

 

Więcej informacji znajdziecie na stronach: www.klodawski.pl i www.zyciebezchorob.pl

 

Liczba miejsc jest ograniczona. Cena - 390 PLN.

 

 

18 i 19 maja 2013r., godz. 9:00-17:00

Copyright © 2012 BadajPiersi.pl

Tworzenie stron www megaweb.pl